Özel Arama
19:00

Dudak Bakımı

Dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız herşeyden önce kurumuş ve çatlamış olmamalarını sağlamalısınız. Bunun için yanınızda taşıyacağınız bir çatlak kremini (lipstick) gerektiğinde sürmeniz yeterli olacaktır.

Makyaja başladığınızda dudaklarınız çatlak olmamalı çünkü bunu bir anda gideremezsiniz. Ayrıca özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yapmalısınız. Bazı pudralı rujlar güzel görünmelerine rağmen dudaklarınızı kurutabilir.

Ruj sürmeye başlamadan önce ne kadar hafif makyaj yapıyor olsanız da dudak kalemi kullanmalısınız. Doğru sürülen bir dudak kalemi makyajın naturelliğinden hiç birşey eksiltmez. Önemli olan rengini doğru seçmek, süreceğiniz rujdan biraz daha koyu bir dudak kalemi kullanmalısınız. Dudaklarınız inceyse kalemi dudağın biraz dışından çekebilirsiniz ancak bunu abartmayın. Kalemin ucunun biraz küt olması daha yumuşak bir etki yaratacaktır. Keskin ve koyu renkte çekilmesi dudaklarızın doğallığını bozacaktır, günlük makyajda bundan kaçının. Dudak kaleminizi rujun üstünden de sürebilirsiniz, bu iki rengin daha iyi kaynaşmasını ve çizginin yumuşamasını sağlar.

Makyaj uzmanları genelde rujun fırça ile sürülmesini tavsiye eder ama bunu özellikle günlük makyajınızda yapmasanız da olur. Ruju sürerken dudak kalemininde hafifçe üstünden geçmelisiniz, sürdükten sonra dudaklarınızı birbirine yapıştırıp biraz hareket ettirirseniz de olur. Rujun fazlasını da bir parça kağıt mendille alırsanız daha pürüzsüz görünürler. Sürdüğünüz rujun kalıcı olmasını istiyorsanız pek kolay çıkmayan ever-lasting rujlardan kullanabilir ya da dudaklarınızın kuruma problemi yoksa rujdan önce biraz pudra sürebilirsiniz.

Rujun rengine gelince, modadan önce kendinize, yaptığınız makyaja ve gideceğiniz yere uygun olmasına dikkat edin. Mesela kahverengi tonlarında far kullanmışsanız kırmızı ya da pembe değil yine kahverengi tonlarında bir ruj kullanın. Gündüz, fazla iddialı renklerden kaçının, dudak renginizden biraz daha koyu ya da biraz daha açık, "ruj sürdüm" diye bağırmayan doğal renkleri tercih edin.

Zayıflamak için su için

İster düşük yağlı bir beslenme programı, ister protein yüklü bir zayıflama diyeti, isterseniz karbonhidrat diyeti uygulayın, hepsinde sabit olan tek şey vardır: Bol bol temiz ve doğal su içmek.
Yeni yapılan çalışmalar bol su içerek metabolizmanızı hızlandırabileceğinizi gösteriyor. Su içtikçe, yakacağınız kalori miktarı artabilir. Su kilo verme programınızın eşsiz bir parçası bile olabilir. Diyet uzmanları ve doktorlar kilo kaybını hızlandırabilmeniz için diyet yaparken de günde yaklaşık 5 bardak su içmeniz gerektiğinde çok ısrarlılar.
Berlin deki Franz-Volhard Kliniği Araştırma Merkezi nden Michael Boschman ve arkadaşları bu etkinin nasıl oluştuğunu araştırmak amacıyla, fazla kilolulara günde yaklaşık yarım litre su ilave vermişlerdir. Araştırma sonunda kadın ve erkeklerdeki metabolik hızın yaklaşık yüzde 30 oranında arttığı saptanmıştır.


Panik Atak

Yoğun Korku ve Rahatsızlık Hissi...

Panik atak, ruhsal kaynaklı olan ve kendini oldukça güçlü bedensel belirtilerle gösterebilen bir kaygı bozukluğudur. Tedavi edilmediği taktirde kişinin "acı çekmesine", kendini toplumdan soyutlamasına, iş başarısının düşmesine ve nihayet bazı fiziksel hastalık belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olabilen bu rahatsızlık farkedildiğinde, diğer birçok hastalıkta olduğu gibi, ciddiye alıp hemen uzmana başvurmayı gerektiriyor.

Panik Atak Nasıl Anlaşılır?

Aşağıdaki belirtilerden dördünün ya da daha fazlasının kişide aniden başlaması ve 10 dakika içinde en yüksek düzeye ulaşması durumunda panik atak sözkonusu olabilir:

Çarpıntı, kalp atımlarını duyumsama ya da kalp hızında artma olması
Terleme
Tüm vücutta titreme ya da sarsılma
Nefes darlığı, boğuluyor gibi olma duygusu
Soluğun kesilmesi
Göğüs ağrısı ya da göğüste sıkıntı hissi
Bulantı ya da karın ağrısı
Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma
Gerçekdışılık duyguları ya da benliğinden ayrılmış olma
Kontrolü kaybetme ya da çıldırma korkusu
Ölüm korkusu
Uyuşma ya da karıncalanma duyumları
Üşüme, ürperme ya da ateş basmaları

0 yorum: